Rólunk

01
Gondolat

Ki is vagyunk mi?

A cég fő tevékenységi köre az ipari robbantás technika, épületbontás, bányászati tevékenység, mélyépítés és kivitelezés.

"Nem emlékszünk olyan felkérésre, hogy munkát azért mondtunk volna vissza, mert lehetetlennek láttuk vagy olyan mélységekbe ütköztünk volna, amit nem akartunk bevállalni. Sokszor ésszerű határokon belül bevállaljuk a kockázatokat is."

A gondolat, hogy nevet adjunk magunknak először 2012-ben merült fel. Cégünk alapításakor elsődleges célunk az volt, hogy olyan vállalkozást hozzunk létre, mely komplett szolgáltatásokkal, magas színvonalú szakmai tudással, és ügyfélorientált gondolkodásmóddal áll a megrendelők szolgálatában.

A KL Demex dolgozói egy magas szinten felkészült, jól összeszokott csapat, így az évek alatt kialakult legfőbb erősségünk, hogy közösen mindig megoldást kerestünk a problémákra, ha szembesültünk valamivel. Szakembereink komoly háttérrel bírnak mind, ezért elmondható, hogy amit vállalunk feladatot, azt maximálisan teljesíteni tudjuk.

A cég fő tevékenységi köre az ipari robbantás technika, épületbontás, bányászati tevékenység, mélyépítés és kivitelezés.

 

02
Cégvezető

Lévai Albert Zoltán

 • cégvezető
 • munkafelügyelő
 • kapcsolattartó

Édesapja révén már igen korán érdekelte ez a világ, mely az egész gyermekkorát meghatározta. Neki 13 évesen általános volt, hogy megy a család robbantani. Fiatalon még csak a fúrógép jutott neki, és a robbanóanyagos zsákok cipelése a hegyre. Később már 10-20 tonnás gépeknek mondta meg, mit hogyan csináljanak.

Igen fiatalon bontást vezetett az Infopark T-com épületében Budapesten és vezette az osztopáni és a csökölyi hulladéklerakók rekultivációját. Bontott épületet a Mávnak és belekóstolt a munkálatokba a bátaapáti nukleáris hulladéklerakó radioaktiv területén. Azóta több száz robbantás, bontás és földmunka levezénylése fűződik a nevéhez. Manapság vezetti és felügyeli a munkálatokat.
A cég kapcsolattartója és ügyvezetője.

03
Mérnök

Szabó Attila

 • ügyvezető főmérnök
 • magasépítő üzemmérnök
 • 32 éves szakmai tapasztalat

18 évesen a honvédségnél találkozott először a katonai robbantás technikájával amit a műszaki egységnél sajátított el. Utászként speciális kiképzést kapott, hogy milyen katonai módszerekkel lehet minél gyorsabban lerobbantani célpontokat a bunkertôl, a hidakon át a Vizi gátakig. A sereg után a miskolci egyetem Bányamérnöki karán végzett. Diploma munkáját az uránbányászat földalatti robbantás technikáiról írta.

1989-ben az uránbányában aknászkodott, majd robbantó mesteri vizsgát tett le.
Egy év eltöltött szakmai gyakorlat után robbantás vezetői vizsgát tehetett le, amiként egészen az uránbánya 1997-es bezárásáig dolgozott. Diplomájának köszönhetően munka mellett még robbantástechnikai szakképesítést is szerzett. Szakmérnöki oklevelének köszönhetően ipari, külszíni és földalatti kőbányászat tervezésével, engedélyeztetésével és kivitelezésének irányításával foglalkozott
Lévai Csabával a Robotek 2000 Kft-ben. Most a KL DEMEX-et erősíti szakértelmével.

Igazi nagyágyú a szakmájában. Számos nagy projekt köthető nevéhez,
ebbõl néhány a teljesség igénye nélkül:

 • 1997-ben az uránbánya bezárásával olyan kiemelten nehéz feladatokat látott el, mint pl. az 55 méter magas aknatorony 90 centiméter vastag vasbeton falak berobbantásának megtervezése és kivitelezése.
 • Hozzá kapcsolódik a Kőbányai ércdúsító üzem beton épületeinek szakszerű robbantási tervezése és kivitelezése.
 • Ő tervezte az almásfüzitői timföld vasbeton ipari létesítményeinek robbantásos lebontását, melynek kihívása a 15.000 robbantólyuk fúrása és szinkron robbantása egyedülálló feladat volt hazánkban.
 • Mégis legnagyobb büszkesége az Inotai régi hőerőmű területén állt 105 méter magas téglakémény bontása. Egy Bradt Pitt játszotta zombis film forgatásának útjában volt az igen rossz allapotú kémény. Egy jó állapotban lévô kéményt sem könnyû ledönteni, de ez már annyira odavolt, hogy hatalmas lyukak tátongtak az oldalán az idõ sebeiként. Ezért robbantással ledönteni nagyon kiszamíthatatlan és veszélyes. Ráadásul csak egyetlen irányba lehetett dönteni, mert három oldalról olyan épületek álltak a közvetlen közelében, amelyek nem sérülhettek, mert a forgatásának helyszínei voltak. Nem volt aki bevállalta volna. De Attila igen!
  A kémény alapját képző vasbeton robbantásával megtervezte a dõlésszöget és a levegõbe repítette a kéményt oda ahová tervezte.
  Olyan jól sikerült, hogy a rendezõ bevágta a filmbe.
04
Területi főmérnök

Kardos Gergely

 • területi főmérnök

Kardos Gergely 2014-2016-ig a Miskolci Egyetemen okleveles bánya- és goetechnikai mérnöki diplomát szerzett. 2017-től robbantásvezető Külszíni Bányászati robbantásoknál illetve Földalatti és Épület- építményrobbantási munkáknál.
2014-től a Lahóca hegyi színesfémérc bányászathoz köthető környezeti károk felszámolása: aknász munkakörében látott el fontos feladatot, 4 fős csapat irányításával.
2015-ben Kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékok elhelyezésére szolgáló tárolóterek kialakítása projektben vállalt szerepet már a KL-Demex Kft. tagjaként. Lafarge kőbánya robbantásos munkák segítése, majd az anyagszállítást felügyelte.
2016-ban Pécs-Újhelyi erőmű robbantásos bontásának ügyintézésben, és engedélyezésében segédkezett.
2016-2019-ben Bükkösdön a Lafarge kőbányában tevékenykedett, mint már robbantásvezető, és mint 1000-nyi feladat ellátásáért felelős.
2020-tól a robbantómester, és robbantás vezetői feladatokat lát el Bükkösd I, Bükkösd II, Beremend, Nagyharsány, Gyöngyöspata külfejtésen. Robbantóanyag-forgalmazási engedély felelős személye, valamint az éves robbanóanyag összesítése és ellenőrzése is az ő feladata.

05
Fő tanácsadó

Lévai Albert Csaba

 • robbantástechnikai szakmérnöki

Lévai Albert Csaba 1985-ben szerzett Miskolcon bányamérnöki diplomát, majd 1998-ban ugyan csak Miskolcon robbantástechnikai szakmérnöki diplomát. 1986-tól már azonban robbantómesterként dolgozott. 1989 óta rendelkezik robbantástechnikai igazolvánnyal melyek a következő területekre érvényesek:

          Külszíni robbantási munka
          Kohászati robbantási munka
          Szeizmikus robbantási munka
          Mélyfúrási robbantási munka
          Víz alatti és jogrobbantási munka
          Földalatti robbantási munka

Szakmai gyakorlatokat a következő helyeken szerezte:

          2 év szénbányák földalatti közvetlen robbantás kivitelezése
          10 év uránbányászatban szerzett gyakorlat, melyből 3 évig robbantásvezető
          25 év külszíni robbantási gyakorlat
          2 év cégvezető és vegyes külszíni és földalatti robbantás vezetői gyakorlat

 

Jelenleg a KL-Demex Kft. fő tanácsadója.

06
Építés vezető

Deme Tamás

 • építés vezető
07
Építés vezető

Szentiványi Gábor

 • építés vezető